Serà “Isaac” un nou “Katrina”?

A punt de complir-se set anys de la tragèdia de l’huracà Katrina a Nova Orleans, la tempesta tropical Isaac avança pel Golf de Mèxic en direcció de l’estat de Louisiana. El Centre Nacional d’Huracans (CNH) preveu que es converteixi en huracà de categoria 2, tocant terra entre aquesta nit i la matinada de demà.

Isaac pot provocar importants inundacions i un augment del nivell del mar de fins a 4 metres. Això ha dut a les autoritats a ordenar l’evacuació de les zones més exposades dels estats l’Alabama, Mississipí i Louisiana.

Abans d’arribar al Golf de Mèxic, Isaac va passar per Haití, provocant la mort de 19 persones i la desaparició de sis més. Els danys en vivendes i agricultura han estat considerables. A l’illa de Cuba, més de 25.000 persones van ser evacuades. Afortunadament no hi ha hagut cap víctima i poc a poc van tornant a la normalitat. Posteriorment, la tempesta tropical ha colpejat el sud de l’estat de Florida, amb vents màxims sostinguts superiors als 100 km/h. Isaac és la novena tempesta tropical de l’actual temporada de huracans a l’Atlàntic Nord.

1 comentari

  • Rose

    10/10/2012 15:08

    Your post capurtes the issue perfectly!