MetOp-B, nou satèl·lit meteorològic

Durant la tarda del passat 17 de setembre de 2012, un coet Soyuz es va enlairar des del cosmòdrom de Baikonur (Kazakhstan) amb l’últim dels satèl·lits europeus. Es tracta del MetOp-B, el segon dels tres que componen el programa de satèl·lits Meteorològics Operacionals (MetOp).

Aquesta iniciativa, desenvolupada per l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Organització Europea per a l’Explotació de satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), proporciona serveis per a monitoritzar el clima i millorar les prediccions del temps. L’objectiu és observar la Terra de forma ininterrompuda fins, com a mínim, l’any 2020 des d’una òrbita polar. El satèl·lit envoltarà la Terra a 817 quilòmetres d’altura amb un període de 101 minuts.

MetOp-B continua el treball de MetOp-A, llançat el 2006. Aquests satèl·lits transporten una gran quantitat d’instruments de precisió per a monitoritzar paràmetres com la temperatura, la humitat, la velocitat del vent, així com els seus efectes sobre els oceans i les concentracions d’ozó i altres gasos atmosfèrics.

Com MetOp-A continua operatiu, els dos satèl·lits treballaran en tàndem, una configuració que permetrà obtenir encara més dades sobre el clima de la Terra.

Font d’informació consultada: SINC