Nemo, la gran tempesta de neu

Al nordest dels Estats Units d’Amèrica, entre els dies 8 i 9 de febrer de 2013, van viure el pas d’una gran tempesta de neu (blizzard) batejada amb el nom de Nemo. La barreja d’aire fred procedent de Canadà amb aire més càlid i humit, amb origen al golf de Mèxic, va donar lloc a un temporal d’abundants nevades i forts vents. Malgrat semblar una típica tempesta hivernal, unes condicions meteorològiques poc habituals van fer que Nemo deixés gruixos de neu no vistos des de l’any 1978.

Segons el National Weather Service, les nevades més intenses es van produir al sud de Connecticut, on ciutats com Milford van mesurar gairebé un metre de neu (38 inches).

Els estats més afectats van ser Connecticut, Rode Island, Massachusetts, Vermont, Nou Hampshire, Maine i Nova York que, poc a poc, intenten tornar a la normalitat. Malauradament, a més dels danys materials, cal lamentar la mort de 10 persones, la majoria d’elles a l’estat de Connecticut.

El 9 de febrer, el satèl·lit Suomi NPP va observar com la pertorbació es recargolava sobre el mar, davant de Cape Cod, deixant al seu darrera tot el territori cobert de neu. Unes hores més tard, va ser el satèl·lit Aqua de la NASA que ens va oferir una espectacular fotografia mostrant-nos la magnitud de la nevada. Tot ben blanc, des de la costa atlàntica fins als Grans Llacs.

Neu a dojo a la ciutat de Boston

La Marta Crous i en Xavi Solé, seguidors d’aquest bloc, m’han enviat un extens reportatge fotogràfic de la gran nevada caiguda a la ciutat de Boston (Massachusetts). Tota una experiència gaudir d’un fenomen meteorològic d’aquestes característiques, malgrat les habituals incidències que acostumen a produir-se. Des d’aquí vull donar-los les gràcies per fer de corresponsals meteorològics, amb les fotografies, vídeos i el relat en temps real de com evolucionava la tempesta.

Finalitzo el post amb un parell de vídeos en format time-lapse que, de forma accelerada, ens mostren la gran quantitat de neu caiguda als estats de Massachusetts i Connecticut.2 comentaris

 • Debra

  23/03/2013 19:33

  Thank you so much for this aritcle, it saved me time!

 • Marta

  13/02/2013 0:51

  Encantats de col·laborar! ja saps que som fans del teu blog ;-)
  La ciutat va recuperant mica en mica la normalitat, i la veritat és que està preciosa sota aquesta capa blanca!
  Ha estat impressionant veure com van estar treballar non-stop tota la nit i tot el dia següent perquè el ritme de la ciutat no s’aturés!
  Records des de Boston!