Tornado de foc a Alaska

Malauradament, els incendis forestals tornen a ser notícia a molts estats de l’oest dels Estats Units d’Amèrica. Les flames han obligat a evacuar milers de vivendes i els bombers lluiten sense descans contra uns incendis de grans dimensions.


L’estat d’Alaska també està sent afectat per aquesta terrible onada d’incendis. L’Alaska Division of Forestry ha publicat un vídeo, enregistrat a Tetlin Junction el passat 16 d’agost de 2013, on podem apreciar la formació d’un tornado de foc. Es tracta d’un rar fenomen en el qual el foc, al mig d’un incendi forestal i sota certes condicions (depenent de la temperatura de l’aire i els corrents), adquireix una vorticitat vertical i forma un remolí o columna d’aire vertical semblant a un tornado. Alguns poden assolir un quilòmetre d’altura i provocar vents superiors als 160 quilòmetres per hora. La devastació és enorme i qualsevol tasca d’extinció resulta ineficaç.

Des d’aquest blog, agrair la gran feina que realitzen cada any els bombers i el personal voluntari en la lluita contra els incendis forestals.