Boira de vapor als Grans Llacs

Després del pas de la tempesta Hèrcules, els Estats Units s’han vist afectats per una massa d’aire molt fred procedent del vòrtex polar, un sistema de baixa pressió semi-permanent amb el centre al voltant de l’illa de Baffin (Canadà). Aquest aire gelat, empès pel corrent en jet cap a la regió dels Grans Llacs, ha donat lloc a temperatures anormalment fredes a moltes àrees del Canadà i al centre i est dels Estats Units.

Aquest aire fred i sec s’ha barrejat amb l’aire més càlid i humit existent sobre les aigües relativament càlides dels llacs Michigan i Superior. Això ha provocat la transformació del vapor d’aigua en boira, en un fenòmen conegut com boira de vapor i que acostuma a produir-se a les regions polars i sobre grans superfícies lacustres.

El 6 de gener de 2014, el satèl·lit Terra de la NASA va capturar aquesta imatge en color natural on es pot veure la formació de la boira sobre els llacs i la seva dispersió a càrrec del vent. Si des de l’espai ja ens podem fer la idea de que es tracta d’un fenomen força espectacular, res millor que observar-ho des de la riba del llac Michigan. A continuació trobareu un parell de vídeos que ens mostren aquesta boira a la congelada ciutat de Chicago.