Temporal d’hivern a les Canàries

A les illes Canàries no sempre fa bon temps. Un clar exemple és la situació d’inestabilitat d’aquestes últimes jornades (del 15 al 18 de febrer de 2014) com a conseqüència del pas d’un profund tàlveg atlàntic. Pluges abundants, que inclús han arribat a provocar algunes inundacions, calamarsades, neu, fortes ventades i grans onades són alguns dels meteors que han afectat sobretot a les illes del sector occidental de l’arxipèlag.

La Gomera ha estat una de les més afectades. I segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), ha estat la primera vegada que ha nevat des de que hi ha registres en aquesta illa.

Des de l’Observatorio Atmosférico de Izaña, situat a 2.373 metres sobre el nivell del mar a l’illa de Tenerife, en Ruben del Campo (biòleg i observador meteorològic), ha tuitejat diverses fotografies de la nevada i el gebre que s’ha anat acumulant durant aquest temporal.

Fotografies del Teide nevat i de l’instrumental de l’observatori cobert de gebre (17-02-2014)