Retuits de méteo (Desembre 2014)

El desembre va començar encara sota els efectes d’un fort temporal de pluges, vent i mala mar i va finalitzar amb la primera glopada d’aire fred de l’hivern que ens va deixar les temperatures més baixes del 2014. Les altes pressions ens van acompanyar gran part del mes donant lloc a un temps “dual” marcat pel sol i les boires, persistents durant diverses jornades a les valls i planes de l’interior amb marcades inversions tèrmiques. Cal destacar la gran ventada del 9 de desembre que va provocar importants danys i la pèrdua de vides humanes en àrees on habitualment el vent no acostuma a bufar amb molta força. No van faltar tampoc les nevades, especialment al vessant nord del Pirineu i a cotes elevades, tot i que també va arribar a nevar al fons de les valls pirinenques i en punts del Prepirineu.

És moment de recordar alguns dels fenòmens meteorològics que han tingut lloc durant l’últim mes de l’any a través de les fotografies que ens feu arribar via Twitter. Moltes gràcies per la vostra col·laboració i feliç any nou!

- RT @BeyondBCN: Costa Brava després de la llevantada – (01/12/14)


– RT @jaumealegre: Llampegades d’avui al vespre, vistes des d’Almoster – Picarany. – (01/12/14)


– RT @eloicordomi: A més a més de calamarsa, al nord del Maresme s’ha vist una mànega. Foto de Laura Galceran a Pineda de Mar – (06/12/14)


– RT @Qvancells: Imatge aèria d’avui a Castellar del Vallès amb zones forestals literalment planxades. – (10/12/2014)


– RT @Jordillivia: I el punt final del dia des de Llívia – (10/12/14)


– RT @alfons_pc: Espectacular albada avui #obsFabra #Barcelona – (18/12/14)


– RT @llibertca: Avui amb el @MONTSEC_ ens ha tocat pujar molt per trobar el sol, però ha valgut la pena – (21/12/14)


– RT @MONTSEC_: La boira cubreix la major part del #Pallarsjussà fins a ##Collegats la geganta adormida i al fons la Pica D’Estats – (22/12/14)


– RT @meteopallars: Avui hem localitzat al #PallarsSobira l’extraordinària “flor del gebre” aqui teniu la fotografia – (23/12/14)


– RT @jaumealegre: Cascada de boira aquesta tarda, just al moment de la posta de sol, a Belltall. – (24/12/14)