Retuits de méteo (Gener 2015)

Les altes pressions van ser les protagonistes de la primera quinzena del mes de gener. I en aquesta ocasió van arribar a ser molt altes, ja que el dia 9 es van assolir valors superiors als 1.040 hPa a pràcticament tot el país. Boirines i bancs de boira, notables inversions tèrmiques, marcades amplituds tèrmiques entre la nit i el dia i un augment de les concentracions dels contaminants van marcat el temps d’aquest primer tram del mes.

I després de la calma va arribar de nou el moviment. El pas de diverses pertorbacions ens van deixar algunes precipitacions i inclús la neu va aparèixer, per primera vegada aquest any, en cotes relativament baixes i a zones on no és gaire habitual. Tot plegat amb unes temperatures més pròpies per a l’època de l’any. El vent va anar guanyant protagonisme amb importants ventades i torb intens durant diverses jornades al Pirineu. La presència de núvols alts i mitjos ens va permetre observar unes espectaculars i acolorides sortides i postes de Sol. El gener va finalitzar amb un episodi de nevades al Pirineu, especialment al vessant nord que és on els gruixos de neu nova van ser més significatius.

A continuació, mitjançant deu de les vostres fotografies rebudes via Twitter, donem un ràpid cop d’ull a alguns dels fenòmens meteorològics d’aquest mes passat.

- RT @enricnavarrete: Espectacle al cel de la Catalunya Nord. Lenticulars acolorits a la posta de sol, amb la presència de la lluna. – (03/01/15)

- RT @meteopallars: Doble parheli al cel de la ciutat de #Tarragona aquesta tarda – (06/01/15)

- RT @alfons_pc: Capa de inversión iluminada por la ciudad y penacho de vapor sobre el puerto #Barcelona – (07/01/15)

- RT @AstroSamantha: Nature’s cathedrals! The Pyrenees, the Alps and the Appennini in one magnificent view of Southern Europe.#HelloEarth – (10/01/15)

- RT @sergiogiser: Aquesta tarda cap a Pals i Begur ha aparegut aquest núvol de tempesta tan bonic #324eltemps – (17/01/15)

- RT @MeteoMauri: Impressionant gebrada des del Puigsacalm que ens fa veure en Josep Soldevila – (18/01/15)

– RT @MONTSEC_: Bon dia! Un dia mes de boira a #Tremp. La temperatura mínima ha estat de 5º negatius #Pallarsjussà – (21/01/15)

- RT @Pedraforca57: Albada aquest matí des de Torre baró a Barcelona – (26/01/15)

- RT ‏@meteopallars: Espectacular cel de núvols Fantasma a Esterri d’Àneu #PallarsSobira – (29/01/15)

- RT @RicardRiba: Problemes per saber quin és el teu cotxe? #andorra – (31/01/15)