Una gèlida escalada

El nord-est dels Estats Units continua immers sota un gran temporal de neu, vent i temperatures molt baixes. Amb aquest fred tan intens no és d’estranyar que les cascades del Niàgara hagin quedat pràcticament congelades. És un fenomen poc habitual però es donen les circumstàncies que l’any passat, a principis del mes de març, també es varen congelar.

Les cascades fan de frontera natural entre el Canadà i els Estats Units. Estan situades al riu Niàgara, el qual drena el llac Erie i el llac Ontario, i el cabal combinat dels tres salts d’aigua és el més elevat (de mitjana cauen uns 110.000 metres cúbics per minut) respecte a qualsevol altra cascada del món.

Són molts els turistes que s’acosten a veure aquesta espectacular estampa amb el gel i l’aigua com a protagonistes. A vista de drone ens podem fer una idea de la magnitud del fenomen.


A finals del passat mes de gener en Will Gadd, escalador professional i un dels aventurers de l’any de la National Geographic, va escalar per primera vegada aquestes cascades aprofitant una de les seccions congelades. Un nou repte assolit en un escenari de pel·lícula.


2 comentaris

 • pere escamilla domingo

  13/01/2016 12:21

  Hola Diego,

  Acabo de llegir la teva nota del 12-1-16 “10 Anys Observant el Mar” del http://marbcn.blogspot.com.es/.
  Moltes gràcies per tot el que fas. Jo no fa tant que et segueixo, potser uns 4 anys, però no saps la utilitat de les teves observacions setmanals. M’agrada banyar-me a les platges de BCN i ho faig durant bona part de l’any, fin que la temperatura que facilites és igual o inferior a 15º. Més avall ja no m’atreveixo a mullar-me.
  Salutacions i
  MOLTES GRÀCIES

  • Diego Lázaro

   17/01/2016 18:47

   Hola Pere,
   Moltes gràcies pel teu comentari i per seguir-me a través dels blogs!
   Missatges com el teu són una motivació addicional per continuar amb aquesta tasca.
   Celebro que les meves observacions del mar et siguin d’utilitat.
   Salutacions,
   Diego

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús