Cinc anys d’una gran nevada

Avui es compleixen cinc anys d’una nevada que va quedar gravada a la memòria de molts de nosaltres. La nevada va ser històrica per la seva extensió, intensitat i les nombroses incidències que va provocar. Les comarques més afectades van ser les de Girona, Barcelona, interior de Lleida i nord de Tarragona. Els mapes del temps van modelitzar força bé el temporal però una bona part de les comunicacions van quedar col·lapsades, especialment les carreteres, el transport ferroviari i el subministrament elèctric.

La nevada va ser espectacular a Barcelona. Des de l’any 1986 que no nevava amb aquesta intensitat i quantitat, deixant paralitzada a tota la ciutat. Durant el matí va començar a nevar als barris de la part alta de la ciutat però no va ser fins a primera hora de la tarda quan la neu va agafar a nivell del mar. En pocs minuts, tot va quedar ben blanc, inclús les platges, on l’onatge era destacable. A mitja tarda, la precipitació fou de caràcter tempestuós, acompanyada de llamps i trons.

A l’endemà va tornar a sortir el sol i el satèl·lit Terra de la NASA ens va oferir una preciosa i espectacular imatge amb  gairebé tres quartes parts de Catalunya cobertes per la neu.