La primera fotografia del MSG-4

El 15 de juliol de 2015 va ser llançat amb èxit un coet Ariane-5 des del Port Espacial Europeu de Kourou, situat a la Guaiana Francesa. A bord hi duia el satèl·lit MSG-4, l’últim de la sèrie MSG de satèl·lits geoestacionaris que servirà de transició cap al Meteosat de Tercera Generació.

Ahir al migdia, el MSG-4 va enviar la seva primera fotografia de la Terra. Una imatge espectacular que confirma el seu correcte funcionament. Ara, un cop posat en marxa, s’emmagatzemarà en òrbita durant 2,5 anys i llavors serà explotat fins al 2023, quan ja hauran entrat en funcionament dos satèl·lits MTG.

Els satèl·lits Meteosat cobreixen el continent europeu i africà i algunes parts dels oceans Atlàntic i Índic. També proporcionen dades observacionals per als models numèrics de predicció del temps, complementant les dades primàries subministrades pels satèl·lits MetOp d’òrbita polar. Els satèl·lits ja han permès acumular més de 35 anys de registres de dades climàtiques.